Klachtenreglement

Bij Nijland Verkeersscholen vinden we het belangrijk dat we niet alleen geslaagde leerlingen hebben maar ook tevreden leerlingen! Ā 

Wij doen al jaren ons best om ervoor te zorgen dat onze dienstverlening overeenkomt met de verwachtingen van onze leerlingen en klanten. Maar we realiseren ons terdege dat het niet mogelijk is om te werken zonder fouten te maken. Gelukkig kunnen we van deze fouten veel leren maar dat kan alleen als we ook van onze klanten te horen krijgen dat we niet hebben kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Indien je niet tevreden bent of een klacht heb dan zullen we er alles aan doen om deze klacht zodanig op te lossen dat er niet meer klanten de dupe kunnen worden van deze klacht.Ā 

WAT MOET JE DOEN ALS JE NIET TEVREDEN BENT OF EEN KLACHT HEBT?

Maak je klacht aan ons kenbaar. Geef daarbij duidelijk aan wat er niet goed ging en wat wij (hadden) kunnen doen om dit te voorkomen of te verbeteren. Klachten kun je op de volgende manieren aan ons kenbaar maken:

VIA DE WEBSITE

Op onze websiteĀ www.verkeersschoolnijland.nlĀ kunt u bij contact een digitaal klachtenformulier invullen.

E-MAIL

Stuur een e-mail via ons algemene e-mail adres:Ā info@verkeersschoolnijland.nl

TELEFOON:

Je kunt de klacht ook telefonisch doorgeven op 0591-312840 waarna we zo snel mogelijk proberen een oplossing te bedenken zodat de klacht is opgelost. Dit zal niet altijd mogelijk zijn en het kan zijn dat we je zullen vragen ons alsnog via de mail de klacht schriftelijk te melden zodat we meer tijd kunnen besteden aan een goede oplossing.

BEVESTIGING

Na ontvangst van je klacht, sturen wij jou binnen 14 dagen een bevestiging van ontvangst waarna uw klacht direct in behandeling wordt genomen. Nijland Verkeersscholen verwerkt klachten via de volgende klachtenprocedure.

VOORKOMEN VAN KLACHTEN

Ā Leerlingen van Nijland Verkeersscholen ontvangen steekproefsgewijs een evaluatieformulier waarmee Ā de Ā directie Ā een Ā indrukĀ  Ā kanĀ  Ā krijgenĀ Ā  naarĀ  Ā hetĀ  Ā verloopĀ  Ā vanĀ Ā  deĀ  Ā cursusĀ Ā  en het functioneren van instructeurs. Deze informatie is voor ons erg belangrijk in ons streven naar voortdurende verbeteringen van onze diensten.

ARTIKEL 1: DEFINITIES EN BEGRIPPEN

  1. Nijland Verkeersscholen gevestigd te Emmen;
  2. Klager: een deelnemer aan een opleiding of training of een ouder of (andere) wettelijk vertegenwoordiger van een minderjarige deelnemer;
  3. Klacht: een klacht is een schriftelijke melding over ontevredenheid met betrekking tot resultaten en/of dienstverlening van de
  4. Onder klacht wordt niet verstaan een klacht als gevolg van seksuele intimidatie, discriminatie, agressie, geweld, pesten of hiervoor geldt een separate klachtenregeling.

ARTIKEL 2: INDIENEN VAN EEN KLACHT

  1. De klacht dient schriftelijk (kan ook via website), telefonisch of via de e-mail gemotiveerd en ondertekend te worden ingediend bij de directie van Nijland Verkeersscholen.
  2. Er staat geen klachtrecht open tegen een besluit van algemene

ARTIKEL 3: BEHANDELING VAN DE KLACHT

  1. De directie bevestigt de ontvangst van de klacht aan de klager binnen 14 Dagen
  2. De directie verstrekt aan de klager alle relevante informatie met betrekking tot de klacht waarover de directie beschikt.
  3. De directie bepaalt of de klacht gegrond is. Indien de klacht niet in behandeling wordt genomen, stuurt de klachtencommissie binnen twee weken na de ontvangstdatum een brief met deze mededeling en een toelichting op het besluit.
  4. Binnen ten hoogste 4 weken na ontvangst van de klacht stelt de directie de klager in de gelegenheid om zijn klacht toe te Van deze toelichting wordt een verslag opgesteld, de uitslag bekend gemaakt en aan klager gezonden.
  5. Indien noodzakelijk heeft de klager een beroepsmogelijkheid bij een onafhankelijke derde zoals Rechtsbijstandverzekering of de Consumentenbond.

ARTIKEL 4: UITSPRAAK

  1. Binnen 2 weken na het horen neemt de directie een beslissing naar aanleiding van de De beslissing wordt schriftelijk aan de klager meegedeeld en omvat tenminste de bevindingen, conclusies, reacties en afhandeling van de klacht. Er wordt gestreefd de klacht binnen zes weken na ontvangst van de klacht af te handelen.

ARTIKEL 5 – SLOT BEPALINGEN

Nijland Verkeersscholen draagt zorg voor de bekendmaking van deze klachtenprocedure.

De gegevens uit het klachtdossier worden gedurende de periode van ten minste Ć©Ć©n jaar nadat de klacht door de onderneming is afgehandeld, bewaard in het klachtenmanagementsysteem.

Het klachtenreglement treedt in werking op 01-01-2020

Voor welk motorrijbewijs moet ik gaan?

Benieuwd op welke motor je mag afrijden? Dat is afhankelijk van je leeftijd! Met onze handige keuzehulp weet je binnen no-time op welke motor je mag rijden!

Wat is je leeftijd?

Op dit moment kun je nog niet starten met het behalen van je motorrijbewijs. Vanaf de leeftijd van 18 jaar kun je beginnen met het behalen van een rijbewijs voor lichte motoren, categorie A1

Je mag wel alvast rijlessen volgen. Wel dien je minimaal 18 jaar te zijn op de dag van het praktijkexamen AVB! Je kunt nu ook eerst je theorie gaan halen, deze is 1,5 jaar geldig namelijk! Je mag altijd contact met ons opnemen voor meer informatie hierover.

Met jouw huidige leeftijd kom je in aanmerking voor het rijbewijs A1. Het is echter belangrijk om te weten dat dit rijbewijs alleen geldig is voor het besturen van lichte motoren. Als je van plan bent middelzware motoren te rijden, moet je minimaal 20 jaar oud zijn en voor de categorie A2 gaan. Voor het rijden van zware motoren moet je minstens 21 jaar oud zijn en het rijbewijs A behalen.

Met jouw leeftijd ben je geschikt om je rijbewijs A2 te behalen. Het is echter belangrijk te weten dat dit rijbewijs je alleen toestaat om op middelzware motoren te rijden. Als je van plan bent om op alle typen motoren te rijden, moet je streven naar een A-rijbewijs. Dit is mogelijk vanaf je 21e verjaardag.

Met jouw leeftijd ben je klaar om je volledige motorrijbewijs (A) te behalen. Bij het behalen van dit rijbewijs ontvang je eerst Code 80 op je rijbewijs. Dit betekent dat je gedurende de eerste 2 jaar alleen op lichte of middelzware motoren mag rijden. Na deze periode vervalt Code 80 automatisch en ben je gerechtigd om op alle typen motoren te rijden. Het is echter belangrijk op te merken dat je je rijbewijs moet vernieuwen om de code te laten vervallen, tenzij je binnen 2 jaar 24 jaar wordt.

Met jouw leeftijd ben je klaar om je volledig motorrijbewijs (A) te behalen zonder beperkingen! Dit houdt in dat je na het behalen van je motorrijbewijs op alle motoren mag rijden.

Het is nooit te laat om je motorrijbewijs te halen, toch?! Als je je motorrijbewijs hebt gehaald, mag je op alle motoren rijden. Dus met jouw leeftijd haal je het volledige motorrijbewijs (A).